Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Beeldvormende ronde 14 september 2017

Het Klavier, raadzaal, Anton Pieckplein 1, Kaatsheuvel
19.30 uur

 

Onderwerp van deze avond is de Omgevingswet. De avond begint om 19:30 uur en is uiterlijk om 21:30 uur afgelopen. 

  • Nr. Stukken Onderwerp
  • Omgevingswet

    De komst van de Omgevingswet heeft een grote impact op ons als gemeente. Het is veel meer dan een bundeling van wetten. Door de integrale benadering komt nadrukkelijk meer ruimte voor initiatieven. Burgers en bedrijven hoeven voor fysieke aanpassingen in veel gevallen bijvoorbeeld geen vergunning meer aan te vragen. De gemeente gaat in een (verplichte) omgevingsvisie en omgevingsplannen duidelijk maken waar burgers en bedrijven zich aan moeten houden en waar ze de ruimte krijgen. De gemeenteraad zal hierin een afweging moeten maken over de ambities die er zijn in deze omgevingsvisie en omgevingsplannen. 

     

    Het doel is mede om onnodige regels die ondernemers en particulieren in de weg zitten weg te nemen en daarmee procedures rond de bouw van woningen, kantoren en infrastructuur sterk te vereenvoudigen en versnellen. Tijdens de beeldvormende ronde wordt meer verteld over wat dit betekent voor onze gemeente en specifiek voor de raad en hoe we de komende periode aan de slag gaan met de voorbereidingen.

 

U als inwoner, vereniging of instelling bent van harte welkom om deze avond bij te wonen en mee te praten. Wilt u zich wel vooraf even aanmelden bij de griffie? Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 289218 of via de e-mail griffie@loonopzand.nl.

mill-tailormade association-rosy